Boks

miało być na dazn a będzie na fightpassie, akurat 2 miechy darmowe to się luknie w sobotę z ranca legalnie a nie na jakimś pirackim gowno streamie

Crawford ciśnie ostro po prezesie WBC: Gó**o ci zapłacę, a nie 300 tysięcy dolarów!

Obecny mistrz świata w wadze super średniej Terence Crawford (42-0, 31 KO) postanowił ostro zareagować na informację, którą ogłosiła federacja WBC. Jedna z największych federacji bokserskich postanowiła pozbawić go tytułu mistrza świata federacji WBC wywalczonego podczas starcia z Saulem „Canelo” Alvarezem, ponieważ nie uiścił on opłat sankcyjnych za ten pojedynek.

„Kim ja kur** według ciebie jestem? Gó**o ci zapłacę, a nie 300 tysięcy dolarów. Co sprawia, że twoja organizacja jest lepsza od pozostałych? Odpowiedź sobie na pytanie w czym jesteś od nich lepszy. Chcesz żebym płacił ci więcej niż płacę pozostałym federacjom, bo czujesz się lepszy niż oni. (…) Możesz sobie zabrać ten je**ny pas. W czym jesteście lepsi niż inne federacje, że mam wam płacić 300 tysięcy dolarów za sankcjonowanie walki? (…) To wy powinniście płacić mnie. (…) Wiecie kto płaci za wasz przylot na walkę, pięciogwiazdkowy hotel i wyżywienie? My pięściarze. (…) Słuchaj Mauricio wiem, że byłeś zły, że pokonałem Canelo. To się zdarza. Powinieneś być wziąć swoją kasę i być wdzięcznym, że Ja reprezentuję twoją federację jako mistrz świata.” – powiedział w opublikowanym na Instagramie filmie Crawford.

Patrząc na obecną sytuację w zawodowym boksie można spodziewać się, iż głos Crawforda nie będzie odosobniony i za jakiś czas kolejni pięściarze mogą podważać zasadność wysokich opłat, jakie za sankcjonowanie walki życzą sobie federacje.

:lol:
20251208_093552.jpg

Back