Broń palna

Dlatego sporo strzelnic zakazuje czarnoprochowcom dla osób z spoza klubu bo to jest proszenie się o tragedię.
Czyli można poradzic sobie z problemem debili na strzelnicy poprostu zakazując im strzelania na strzelnicy jeśli nie są zweryfikowani poprzez członkowsto w klubie?

Od razu widać z podsmiechujek że nie ogarniacie. Broń to broń i należy z nią się umiejętnie obchodzić czego trzeba się nauczyć.
Samochód to tez broń, nawet bym powiedział że porównywalnie skuteczna do kałacha i trzeba się go nauczyć. No i mamy prawo jazdy, mamy również zwiększone mandaty które wielu ludzi zaakceptowało, no bo piraci szaleją na drogach stwarzając niebezpieczeństwo. W efekcie gruby janusz ktory liczył, że oskarek dostanie 1500pln sie uspokoi, a w rzeczywistości oskarek może dostać 50k i mieć to w dupie a w tym samym zestawie "bezpieczeństwa na drodze" janusz dostanie 1500pln za rozmowe przez komórkę w aucie przy prędkości 20km/h.

Selekcja naturalna eliminuje debili, a nie regulacje tworzone przez komuchów(władzę), a jednocześnie przez komuchów(lud) tolerowane.

Wiesz tylko że taką wiertarką to ciężej jednak plus kogoś innego raczej nie skrzywdzisz. A mówię to z doświadczenia ze strzelnicy gdzie debile z czarnoprochowcqmi bawią się łamiąc wszystkie zasady bezpieczeństwa. I jeszcze mają czelność pyskować do instruktorów... Dlatego sporo strzelnic zakazuje czarnoprochowcom dla osób z spoza klubu bo to jest proszenie się o tragedię.

Od razu widać z podsmiechujek że nie ogarniacie. Broń to broń i należy z nią się umiejętnie obchodzić czego trzeba się nauczyć. A taki pierwszy lepszy co sobie kupił czarnoprochowca bo tak to nie ma nawyków jak obchodzić z bronią tak aby nic głupiego i niebezpiecznego zrobić. To nie jest gra komputerowa tu nie klikamy myszką.
Jedno (prawo właśności - własności strzelnic do regulaminu takiego jaki im się żywnie podoba) nie stoi w sprzeczności z drugim (prawem do posiadania broni).

To tak jakby rząd regulował posiadanie telefonów, bo ludzie wchodzą do mnie do domu rozmawiając ze mną w nie patrza, co mnie irytuje (a im się psuje wzrok! i czytajo fejknjusy! to dla ich dobra!).

• Like
Reactions: AKK
Czyli można poradzic sobie z problemem debili na strzelnicy poprostu zakazując im strzelania na strzelnicy jeśli nie są zweryfikowani poprzez członkowsto w klubie?

Samochód to tez broń, nawet bym powiedział że porównywalnie skuteczna do kałacha i trzeba się go nauczyć. No i mamy prawo jazdy, mamy również zwiększone mandaty które wielu ludzi zaakceptowało, no bo piraci szaleją na drogach stwarzając niebezpieczeństwo. W efekcie gruby janusz ktory liczył, że oskarek dostanie 1500pln sie uspokoi, a w rzeczywistości oskarek może dostać 50k i mieć to w dupie a w tym samym zestawie "bezpieczeństwa na drodze" janusz dostanie 1500pln za rozmowe przez komórkę w aucie przy prędkości 20km/h.

Selekcja naturalna eliminuje debili, a nie regulacje tworzone przez komuchów(władzę), a jednocześnie przez komuchów(lud) tolerowane.
Tylko ta selekcja naturalna może przy okazji zabrać innych. Pozdrowienia dla ludzi co zginęli w wypadku w Warszawie.

A po drugie czytać nie umiecie bo regulacjom jestem przeciwny szczególnie że to byłby pierwszy krok do dalszych regulacji. Choć rozumiem skąd się to bierze. Moim zdaniem rejestracja czarnoprochowców by w zupełności wystarczyła. Od razu by był przesiew debili tak jak mamy teraz co nie potrafią się zapisać do klubu i wypełnić kwity do WPA

Pozdrowienia dla ludzi co zginęli w wypadku w Warszawie.
Ale przecież państwo tego zabrania, jak to się mogło stać?

Z pewnością jak państwo zakaże bandytom posiadać broń (jakąkolwiek) to przestaną ją posiadać. No bo "wolnym ludziom" jak się okazuje to można zakazać.

Nejestracja czarnoprochowców
Nie, to jest zła droga.

Jeszcze rozumiałbym rejestrację współczesnej broni palnej (+niekaralność + papier żeś nie świr, np. lewak ;), ale bez tych cudów i de facto corocznego łaskawego "ponownego pozwalania" posiadania). Na broń czarnoprochową? Dzidy? Kamienie? Miecze? Turnieje HEMA? Łuki? XD Na kuszę trzeba mieć pozwolenie, jacyś przestępcy zabili taksówkarza z kuszy? Proce? Katapulty? Trebusze? Maczugi? Pamiętaj jeszcze że słowa bardziej ranią niż broń XD

Wiesz tylko że taką wiertarką to ciężej jednak plus kogoś innego raczej nie skrzywdzisz. A mówię to z doświadczenia ze strzelnicy gdzie debile z czarnoprochowcqmi bawią się łamiąc wszystkie zasady bezpieczeństwa. I jeszcze mają czelność pyskować do instruktorów... Dlatego sporo strzelnic zakazuje czarnoprochowcom dla osób z spoza klubu bo to jest proszenie się o tragedię.

Od razu widać z podsmiechujek że nie ogarniacie. Broń to broń i należy z nią się umiejętnie obchodzić czego trzeba się nauczyć. A taki pierwszy lepszy co sobie kupił czarnoprochowca bo tak to nie ma nawyków jak obchodzić z bronią tak aby nic głupiego i niebezpiecznego zrobić. To nie jest gra komputerowa tu nie klikamy myszką.
Z czarnoprochowcami nie miałem dużo doświadczenia. Tylko poznałem w USA jednego kolekcjonera broni z XVIII i XIX wieku: no można sobie samemu zrobić niezłą krzywdę jak ktoś za luźno do tego podejdzie.

Ogólnie z polskim podejściem do zasad bezpieczeństwa to nawet zaryzykowałbym tezę, że przy bardziej popularnym posiadaniu broni...
....więcej osób ginęłoby w Polsce przez nieprzestrzeganie podstawowych zasad bezpieczeństwa niż w wyniku umyślnych strzelanin....
Dostęp do broni musi być dostosowany do polskiej mentalności, chociaż i tak jest bardzo szeroki tylko ludzie z tego nie korzystają

U mnie co jakiś czas wraca myśl by wyrobić pozwolenie. Czytam, oglądam ale ostatecznie dochodzę do wniosku, że nie stać mnie na kolejne kosztowne hobby. Jak już się bawić to bez półśrodków. A że jestem wzrokowcem to źle bym się czuł gdybym kupił coś na co mnie stać, a nie coś co chciałbym mieć. Może kiedyś gdy wygram w lotto :zakręcony::korwinlaugh:

Back