Starvin' Marvin
Maximum FC Super Heavyweight
Klin z rana i człowiek jak nowyLata lecą, wieki, dekady, a jak wyeliminować kaca nadal nie wymyślili.
Jak tu wierzyć w naukę

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Klin z rana i człowiek jak nowyLata lecą, wieki, dekady, a jak wyeliminować kaca nadal nie wymyślili.
Jak tu wierzyć w naukę
Lata lecą, wieki, dekady, a jak wyeliminować kaca nadal nie wymyślili.
Jak tu wierzyć w naukę
Zmartwię Cię lub zaskocze, ale ja wymyśliłem.
Zjedz coś -> wpadnij do mnie na 2 kawy z De Longhi i bedzie "wow, juz mi przeszlo"
PerfretoZmartwię Cię lub zaskocze, ale ja wymyśliłem.
Zjedz coś -> wpadnij do mnie na 2 kawy z De Longhi i bedzie "wow, juz mi przeszlo"
Ja muszę na kacu wymusić drzemkę. Wystarczy takie 30 minut i jestem jak nowy.Lata lecą, wieki, dekady, a jak wyeliminować kaca nadal nie wymyślili.
Jak tu wierzyć w naukę
Chyba jedyny rodzaj piwa do jakiego za nic nie mogę się przekonać. Pijam soury, portery, coffee stouty, ipy, apy itd. itp. ale tego nie przełknęJeśli ktoś ma ochotę na miodowe to polecam.
![]()
Chyba jedyny rodzaj piwa do jakiego za nic nie mogę się przekonać. Pijam soury, portery, coffee stouty, ipy, apy itd. itp. ale tego nie przełknę@Alconnaisseur polecisz jakieś dojebane ale tak żebym był je w stanie dostać w gdzieś w Krakowie? Może wtedy się przekonam :p
Dzięki, sprawdzę sobie tego braggota : )Miodowe? Cholerka, ciężko będzie. Ogólnie to na ten styl był kiedyś szał, ale w ostatnim czasie się strasznie skundlił i każdy browar idzie po kosztach. Takie szeroko dostępne i w miarę pijalne będzie piwo na miodzie gryczanym z Manufaktury Piwnej.
Ale jak dasz radę walnąć dwa pod rząd, bez śpiączki cukrzycowej to medal z kartofla.
Ja to bym raczej w jakiegoś braggota poszedł. Piwoteka ma bardzo dobrego, który w dodatku jest barrel agem - powinien być w każdym specjalistycznym.
![]()
Piwoteka BRAGGOT WHISKY BARREL AGED - Sklep Impuls Piwo Czeskie i Kraftowe
Braggot - połączenie piwa (w naszym przypadku bazą jest foreign extra stout) i miodu pitnego. Tegoroczna wersja braggotu powstała wspólnie z Browar Nowomiejski . Leżakowaliśmy ją przez 6 miesięcy w drewnianych beczkach po whiskey. Bardzo limitowana ilość butelek tego trunku trafi do sklepów w...sklepimpuls.pl
Ja tam się nie znam, ale z doświadczenia ;) podpowiem, że chyba ważny jest tez "kontekst".Dzięki, sprawdzę sobie tego braggota : )
Pełna zgodaJa tam się nie znam, ale z doświadczenia ;) podpowiem, że chyba ważny jest tez "kontekst".
Wątpię by takie wysokokaloryczne trunki wchodziły np w upalny dzień czy jakbyś siedział przy piecu kaflowym, a "na stoku" czy przy "zimowym ognisku w lesie" już tak.
Pamiętam jak mi Kraken podchodził na żaglach, a potem gdy wziałem na sylwestrową salę to upić nie mogłem - za słodki. Z miodem pitnym mam podobnie.
Ja tam się nie znam, ale z doświadczenia ;) podpowiem, że chyba ważny jest tez "kontekst".
Wątpię by takie wysokokaloryczne trunki wchodziły np w upalny dzień czy jakbyś siedział przy piecu kaflowym, a "na stoku" czy przy "zimowym ognisku w lesie" już tak.
Pamiętam jak mi Kraken podchodził na żaglach, a potem gdy wziałem na sylwestrową salę to upić nie mogłem - za słodki. Z miodem pitnym mam podobnie.
Oczywiscie kwestia indywidualna, taka luzna chopska ;) refleksja...
No chyba, że porter truskawkowy...Miód pitny jest pyszny. (najlepszy półtorak bo najbardziej gęsty)
Natomiast piwo z miodem jak każde inne piwo słodkie/smakowe jest do dupy.
No chyba, że porter truskawkowy...
Miód pitny jest pyszny. (najlepszy półtorak bo najbardziej gęsty)
Natomiast piwo z miodem jak każde inne piwo słodkie/smakowe jest do dupy.
te piwo
Sprawdzałem Twoją czujność
Chce tylko powiedzieć, że czytam Twoje opisy z zapartym tchem i jestem fanem. Wincyj.Wychodzi na to, że jeden z moich planów emerytalnych się zaczyna sypać, a już nawet większość potrzebnego hajsu miałem odłożonego.
Dzięki za info, jutro odwiedzę Lidla.Chce tylko powiedzieć, że czytam Twoje opisy z zapartym tchem i jestem fanem. Wincyj.
Natomiast co do wątku to @respect pytał, co prawda Bastka ale jestem szybszy i starszy więc się mogę wjebać:
View attachment 120594
Otóż jest ok, ale tylko tyle i aż tyle. Po nosie mocno daje kokosem. W smaku łagodny, wyczuwalny kokos, migdał gdzieś na finiszu. 11% w ogóle nie czuć, bo przyćmiewa słodyczą (jest laktoza która średnio lubię w piwie). Głęboko ciemny, słabo nasycony gazem. Jak ktoś lubi kokos to w ciemno.
Chce tylko powiedzieć, że czytam Twoje opisy z zapartym tchem i jestem fanem. Wincyj.
Natomiast co do wątku to @respect pytał, co prawda Bastka ale jestem szybszy i starszy więc się mogę wjebać:
View attachment 120594
Otóż jest ok, ale tylko tyle i aż tyle. Po nosie mocno daje kokosem. W smaku łagodny, wyczuwalny kokos, migdał gdzieś na finiszu. 11% w ogóle nie czuć, bo przyćmiewa słodyczą (jest laktoza która średnio lubię w piwie). Głęboko ciemny, słabo nasycony gazem. Jak ktoś lubi kokos to w ciemno.
Kurwa przecież to zapas na kwartał.17 kraftow w lidlu,
Chce tylko powiedzieć, że czytam Twoje opisy z zapartym tchem i jestem fanem. Wincyj.
View attachment 120594
Kurwa przecież to zapas na kwartał.
Na pewno skorzysta gdy polecisz mu barmańską mangopiwny koneser, fajnie miec takiego na pokladzie w pracy
on mi pomaga w piwach, ja mu w whisky, no ale jeszcze nie pytal, ale ma zamiar