Ostatnio pisałem, że lepiej smakują mi krafty z puszki. No to mamy wyjątek. Butelkowe Pinta IPA TO GO - Bush (AUS IPA) oraz Grower (NZ IPA).
Złoto :antonio:

Ostatnio pisałem, że lepiej smakują mi krafty z puszki. No to mamy wyjątek. Butelkowe Pinta IPA TO GO - Bush (AUS IPA) oraz Grower (NZ IPA).
Złoto :antonio:

przeraża mnie ilość tych oznaczeń, ogolnie pilem 5 pint i zadna nie byla jakas wyjatkowa, nie wiem czy jest sens zebym dalej zaufal tej marce

a tych o ktorych pisales nie pilem

Jakie one sa
Soczyste, owocowe. W tej serii Pinty jest jeszcze Honk i Local, ale ich nie piłem. W porównaniu do tych Pint co wstawiałes ostatnio, to te mi dużo bardziej smakują. Czekam na promke w Lidlu to się zatowaruje (o ile jeszcze będą dostępne te akurat piwa).

Soczyste, owocowe. W tej serii Pinty jest jeszcze Honk i Local, ale ich nie piłem. W porównaniu do tych Pint co wstawiałes ostatnio, to te mi dużo bardziej smakują. Czekam na promke w Lidlu to się zatowaruje (o ile jeszcze będą dostępne te akurat piwa).
Z tej serii sprawdź sobie jeszcze Cold IPA. Bardzo pijalnie, treściwe i pełne cytrusowej goryczki, idealny daily dram

Z tej serii sprawdź sobie jeszcze Cold IPA. Bardzo pijalnie, treściwe i pełne cytrusowej goryczki, idealny daily dram
Masz na myśli to?

Screenshot_20250208-095914.png

wyjątkowej klasy gówno, wylałem do zlewu po kilku łykach
:jimcarreyvomit:

nie wiem czego ja się spodziewałem po kokosowym stoucie, lepiej było kupić żubra
Ja lubię stouty i lubię kokosowe produkty, ale dla mnie smak tego piwa to drugorzędna sprawa. Jaram się tą puszką :fjedzia:

Możesz mu jeszcze pomóc przy wyborze i sposobie parzenia kawy, panie baristo.
:kawulpokapoka:

Co do whisky to z tańszych dostałem kiedyś Auchentoshan i w porównaniu do tych wszystkich Jack Danielsow ( gówno jeśli o mnie chodzi, żadnym znawca nie jestem) itp to bardzo mi podeszła. Piłem też jakąś 25 letnią i też nawet spoko, teraz mam w domu Tulamore Dew 12, jak mnie najdzie ochota to zobaczymy jak wchodzi.

Jack to nie whisky.

:tiphatb:
Domyślałem się ale na to zwykły piwosz, nie znam się.
Swego czasu trafiały mi się różne whisky w dobrej cenie i sprzedawałem dalej, 90% ludzi chciała Jacka mimo że w tej samej cenie był np Jameson ( ktoś mi kiedyś powiedział, że z tych tanich jest najlepsza) i kilka innych droższych.
A tak z ciekawości, od jakich marek się Whisky zaczyna?

Domyślałem się ale na to zwykły piwosz, nie znam się.
Swego czasu trafiały mi się różne whisky w dobrej cenie i sprzedawałem dalej, 90% ludzi chciała Jacka mimo że w tej samej cenie był np Jameson ( ktoś mi kiedyś powiedział, że z tych tanich jest najlepsza) i kilka innych droższych.
A tak z ciekawości, od jakich marek się Whisky zaczyna?

W skrócie.

Whisky i whiskey różni sposób produkcji.

Whisky pochodzi że Szkocji a Whiskey z Irlandii.

W skrócie.

Whisky i whiskey różni sposób produkcji.

Whisky pochodzi że Szkocji a Whiskey z Irlandii.
Lo kurwa panie.. to w tym sensie pisałeś.
Dobrze wiedzieć bo dla mnie do teraz to był jeden pies..
Ale człowiek się uczy całe życie :conorsalute:
Dobrze że są prostsze rzeczy w życiu i prąd pochodzi z gniazdka a szynka ze sklepu.

Lo kurwa panie.. to w tym sensie pisałeś.
Dobrze wiedzieć bo dla mnie do teraz to był jeden pies..
Ale człowiek się uczy całe życie :conorsalute:
Dobrze że są prostsze rzeczy w życiu i prąd pochodzi z gniazdka a szynka ze sklepu.

Zawsze jest czas na naukę.

:wink:

Właśnie sączę tą Tullamore Dew 12

:conorsalute:

I kolejne nowe zdobycze na kolejny weekend z lidla.
Szybko to idzie z tymi piwami :)
Z whisk(e)y to się okrutnie wlekło.

Te pogrubione to piwa ktore stoja na polce i beda testowane na weekend
  1. Browar Brokreacja – Foggy Ipa​
  2. Browar Geneza – American Ipa​
  3. Browar Nepomucen – Forest Ipa​
  4. Browar Nepomucen – DDH Hazy Ipa​
  5. Browar Nepomucen – Hazy Ipa (USA Idaho State – Idaho7, Centennial & Mosaic)
  6. Browar Pinta – American Ipa​
  7. Browar Pinta – Brut Ipa ( Ipa To Go – Draft )​
  8. Browar Pinta – Hazy Ipa​
  9. Browar Pinta – New Zeland Ipa​
  10. Browar Pinta – West Coast Ipa​
  11. Browar Piwne Podziemie – California Ipa (California Banger)​
  12. Browar Piwne Podziemie – Hop Heavy Ipa (Chmielokrata Książęcy)​
  13. Browar Piwne Podziemie – Hop Heavy Ipa (Chmielokrata Superdelic)​
  14. Browar Piwne Podziemie – Hop Heavy Ipa (Chmielokrata Zibi)
  15. Browar Piwne Podziemie – New England Ipa (Dr. Hazy #4 Citra x Citra Incognito x Nelson Sauvin)​
  16. Browar Piwne Podziemie – New England Ipa (Dr. Hazy #5 Amora Preta x Książęcy)​
  17. Browar Piwne Podziemie – New England Ipa (Dr. Hazy #6 El Dorado x Idaho#7 x Krush)​
  18. Browar Stu Mostów – American Ipa​
  19. Browar Stu Mostów – New England Ipa​
  20. Browar Za Miastem – American Ipa​
  21. Browar Złoty Pies – New Zeland Ipa​
  22. Funky Fluid – Vermont Ipa (Game Over Warp – El Dorado & Citra & Mosaic)
  23. Funky Fluid – Vermont Ipa (Felicity - HBC 630 & Mosaic )​
  24. Funky Fluid – West Coast Ipa (Game Over Hadouken - Tajheke & Cascade NZ)​

Oprócz tej listy zapisuje sobie oczywiście te, które mi smakowaly.
Tyle tego jest, że idzie się pogubić w tym bez takich notatek.

wyjątkowej klasy gówno, wylałem do zlewu po kilku łykach
:jimcarreyvomit:

nie wiem czego ja się spodziewałem po kokosowym stoucie, lepiej było kupić żubra

Tak sadzilem, ze tyle warte te wszystkie stouty.

Aczkolwiek, tak samo jak @respect lubie te kokosowe posmaki, pytanie tylko czy tam jeat wlany sok kokosowy czy z czego wynika ten smak.

Bo w ipach lubie to, ze smak owocowy jest z samego chmielu, a nie owocowych dodatkow.
[ wiem wiem ze takie tez sa ale tych ip nie kupuje ]

I kolejne nowe zdobycze na kolejny weekend z lidla.
Szybko to idzie z tymi piwami :)
Z whisk(e)y to się okrutnie wlekło.

Te pogrubione to piwa ktore stoja na polce i beda testowane na weekend
  1. Browar Brokreacja – Foggy Ipa​
  2. Browar Geneza – American Ipa​
  3. Browar Nepomucen – Forest Ipa​
  4. Browar Nepomucen – DDH Hazy Ipa​
  5. Browar Nepomucen – Hazy Ipa (USA Idaho State – Idaho7, Centennial & Mosaic)
  6. Browar Pinta – American Ipa​
  7. Browar Pinta – Brut Ipa ( Ipa To Go – Draft )​
  8. Browar Pinta – Hazy Ipa​
  9. Browar Pinta – New Zeland Ipa​
  10. Browar Pinta – West Coast Ipa​
  11. Browar Piwne Podziemie – California Ipa (California Banger)​
  12. Browar Piwne Podziemie – Hop Heavy Ipa (Chmielokrata Książęcy)​
  13. Browar Piwne Podziemie – Hop Heavy Ipa (Chmielokrata Superdelic)​
  14. Browar Piwne Podziemie – Hop Heavy Ipa (Chmielokrata Zibi)
  15. Browar Piwne Podziemie – New England Ipa (Dr. Hazy #4 Citra x Citra Incognito x Nelson Sauvin)​
  16. Browar Piwne Podziemie – New England Ipa (Dr. Hazy #5 Amora Preta x Książęcy)​
  17. Browar Piwne Podziemie – New England Ipa (Dr. Hazy #6 El Dorado x Idaho#7 x Krush)​
  18. Browar Stu Mostów – American Ipa​
  19. Browar Stu Mostów – New England Ipa​
  20. Browar Za Miastem – American Ipa​
  21. Browar Złoty Pies – New Zeland Ipa​
  22. Funky Fluid – Vermont Ipa (Game Over Warp – El Dorado & Citra & Mosaic)
  23. Funky Fluid – Vermont Ipa (Felicity - HBC 630 & Mosaic )​
  24. Funky Fluid – West Coast Ipa (Game Over Hadouken - Tajheke & Cascade NZ)​

Oprócz tej listy zapisuje sobie oczywiście te, które mi smakowaly.
Tyle tego jest, że idzie się pogubić w tym bez takich notatek.
Ja robiłem kiedyś taką listę i po ok 500 pozycjach stwierdziłem że to strata czasu :lol:

Ja robiłem kiedyś taką listę i po ok 500 pozycjach stwierdziłem że to strata czasu :lol:

500 pozycjach... wariat

Mi sie juz odechciewa i mam zamiar wkrotce wybrac sobie swoje ulubione, ktore konsekwentnie zaznaczam i je pić wyłącznie

Nie bede wyszukiwal nie wiadomo gdzie jesli juz sa takie ktore mi bardzo dobrze wchodza i o to chodzilo ^^

500 pozycjach... wariat

Mi sie juz odechciewa i mam zamiar wkrotce wybrac sobie swoje ulubione, ktore konsekwentnie zaznaczam i je pić wyłącznie

Nie bede wyszukiwal nie wiadomo gdzie jesli juz sa takie ktore mi bardzo dobrze wchodza i o to chodzilo ^^
Problem jest taki, że jest taki przemiał, że nawet jak sobie takie oznaczysz to długo na półkach może nie postać :) najlepiej chyba wybrać sobie jakieś kilka ulubionych gatunków i firm i od nich kupować.

Problem jest taki, że jest taki przemiał, że nawet jak sobie takie oznaczysz to długo na półkach może nie postać :) najlepiej chyba wybrać sobie jakieś kilka ulubionych gatunków i firm i od nich kupować.

poki co mam ulubiona markę, Piwne Podziemie firma i to jest mój numer 1, bo tam najwięcej IP mi smakuje, ale jeszcze testuje inne firmy wiec nie chce przedwcześnie oglaszac zwyciestwo, ale cos mam przeczucie ze.. .:D

Back