De Longhi - jaki model ekspresu do kawy wybrać ?

Kawa zmieszana z białeczkiem + 2 smietanki i wchodzi jak złoto.
flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8.jpg

Jakie bezkofeinówki polecacie?
Próbowałem lavazza deko i jest całkiem elegancka, ale może macie jakieś jeszcze sprawdzone tematy?
Mam jedną w domu, ale nie pamiętam jak się nazywa. Chyba z Melitty. W smaku po prostu normalna.
Podeślę zdjęcie, ale w domu będę dopiero za tydzień
:fjedzia:

Panowie macie jakieś swoje sprawdzone marki i rodzaje kawy(sama arabika, a może mieszanka?)
Czy macie coś sprawdzonego do czego chętnie wracacie i możecie z czystym sumieniem polecić?

Jeżeli macie również jakieś sprawdzone miejsca gdzie zamawiacie(np. strona internetowa), to chętnie skorzystam.

:wink:

Panowie macie jakieś swoje sprawdzone marki i rodzaje kawy(sama arabika, a może mieszanka?)
Czy macie coś sprawdzonego do czego chętnie wracacie i możecie z czystym sumieniem polecić?

Jeżeli macie również jakieś sprawdzone miejsca gdzie zamawiacie(np. strona internetowa), to chętnie skorzystam.

Kaw mielona finezja premium polecam z brudnym sumieniem

Ja jestem ostatnio fanem kaw bazzara.

I od jakiegoś czasu zawsze w szafce musi być: https://www.konesso.pl/product-pol-29-Kawa-ziarnista-Bazzara-DODICIGRANCRU-1kg.html taki pewniaczek do picia na co dzień

Z tej strony tez najczęściej zamawiam kawy

Ja przy okazji chciałem napisać, że ostatnio mialem aktualizacje w Siemensie i powiększyli bazę dostępnych rodzajów kaw i są teraz kawy na zimno typu „cold brew” itp.
Fajne zaskoczenie :fjedzia:

A co do samej kawy, to ja lubię tę

Ale to mieszanka. Cenowo bardzo dobrze wychodzi.

Last edited:

Zamowiles juz jakas?
Ja mam z 3 firm do polecenia (lavazza, segafredo i kimbo), wszystkie mieszanki, gdzie przewagę ma robusta, smak wyborny, ale napiszę jutro jakie to dokładnie są.

Ja zamawiam z allegro, bo najtaniej i mam smarta.

Zamowiles juz jakas?
Ja mam z 3 firm do polecenia (lavazza, segafredo i kimbo), wszystkie mieszanki, gdzie przewagę ma robusta, smak wyborny, ale napiszę jutro jakie to dokładnie są.

Ja zamawiam z allegro, bo najtaniej i mam smarta.

Już mam u siebie jakaś mieszankę Lavazzy 50/50 nie ma tragedii, druga to też mieszanka 70 albo 80 arabiki i reszta robusty firmy Rioba (miałem okazję pić u znajomego i postanowiłem sam wziąć na spróbowanie). Kilka osób się już wypowiedziało i padło kilka propozycji więc pewnie za jakiś czas coś dokupię.

Już mam u siebie jakaś mieszankę Lavazzy 50/50 nie ma tragedii, druga to też mieszanka 70 albo 80 arabiki i reszta robusty firmy Rioba (miałem okazję pić u znajomego i postanowiłem sam wziąć na spróbowanie). Kilka osób się już wypowiedziało i padło kilka propozycji więc pewnie za jakiś czas coś dokupię.

Pamietaj ani 100% arabica ani 100% robusta nie bedzie tak smaczna jak mieszanka.

Oraz nalezy pamietac by unikać jasnych ziaren.

Chociaz czasem znajac az tyle danych i tak mozna sie natknac na jakies gowno w smaku w postaci czerwono bialej segafredo, dostepna w sklepie np. kaufland. Ale tutaj powinien juz zniechecic kolor opakowania.

Najbezpieczniej z mieszanej brać ciemniejsze opakowania, na razie ta regula u mnie przynajmniej pozytywnie skutkuje.

Back